Alla goda ting är tre

Det är något magiskt med talet tre. Många sagor använder just talet tre; tre små grisarna, tre önskningar, de tre vise männen och tre små gummor som skulle till Nora. Listan kan göras lång! Filosofen och Matematikern Pythagoras kallade till och med talet tre för fullkomligt. När tre körsbär dyker upp på rad i en spelautomat då är det helt klart magi i luften! Då är lyckan fullkomlig! Spelautomaterna har sedan start alltid haft ett tydligt och ofta färgglatt bildspråk. År 1899 uppfann Charles Fay den första automaten och succén var snabbt ett fakturan. Spelautomaten fick namnet Liberty Bell. Det var just i Liberty Bell som symbolerna som hjärter, diamant, hästskon och en sprucken klocka, självaste Liberty Bell introducerades. I spelautomatens begynnelse var det just tre klockor i rad som gav den högsta vinsten. Liberty Bell lever kvar som spelsymbol än idag.cherry slot

Tuggummi som högsta vinst

I början av 1900-talet utvecklade Charles Fay, tillsammans med företaget Mills Novelty Company spelautomaten. Man ville helt enkelt utöka produktionen av automaterna. I den nya spelautomaten Operator Bell uppdaterades designen och flera symboler byttes ut mot nyare och mer moderna symboler. Däribland en färgglad skara av frukter. En av dessa symboler var en klase röda körsbär med gröna blad. Frukterna blev snabbt populära, det var många som uppskattade de fina färgerna och formerna. Three cherries in a row blev symbolen för högsta vinsten!

Tack vare detta blev frukterna med körsbären i täten standardfigurer i tillverkningen av tusentals spelautomater. Vid tidpunkten när fruktautomaterna lanserades var spel om pengar en omtvistad fråga i USA. Spel om pengar var även förbjudet i många av USAs stater. För att folket ändå skulle få spela på sina älskade automater och vinna bytte man ut vinsterna. Istället för att vinna pengar vann man tuggummi. Om du fick tre körsbär i rad vann du tuggummi med körsbärssmak. Om du fick tre meloner i rad hade du turen att kamma hem ett paket tuggummi med melonsmak. Under 50- och 60- talet exploderade produktionen av spelautomater. Maskinerna med just frukter var omåttligt populära och i Storbritannien fick maskinerna helt enkelt namnet fruit machines.