Ingen ny spelautomat från NetEnt

Det är nog väldigt länge sedan den svenska speltillverkaren NetEnt missade ett lanseringsdatum senast.  Det hände dock faktiskt i Juli. Det hade länge pratats om att NetEnt skulle skapat något extravagant. Utöver det vanliga med den planerade lanseringen av Phantom of the Opera slot. I vanlig ordning var det tänkt att den skulle lanseras den 24e, precis samma datum som NetEnt släpper en ny spelautomat varje månad. Men inte denna gång.Ingen ny spelautomat från NetEnt

Ännu konstigare är det då NetEnts största konkurrent, Microgaming, också har annonserat att de planerar att släppa en slotmaskin med precis samma tema. Det verkade upplagt för en indirekt tävling mellan giganterna, men nu har alltså NetEnt dragit sig ur och det finns inga spår av det hela någonstans.

NetEnt publicerar alltid en kort video på Youtube så man kan se lite av spelets funktioner, den som fanns uppe för Fantomen på Operan slotten är nu borttagen. Om man gör en sökning på NetEnts hemsida så får man inga resultat heller. Det är en mycket märklig situation och det är ingen som vet något mer om detta.

NetEnt tog bort fler titlar

Tidigare under året har NetEnt även tagit bort några av sina tidigare populära titlar. Tre spelautomater som skapades via befintliga kända brands och därav är varumärkesskyddade togs bort ur katalogen.

Aliens slot (som även vunnit priser) togs fram i samarbete med 20th Century Fox och blev borttagen. Likaså för de två underhållande South Park spelen försvann. Vi gissar att det har att göra med licensieringen. Och att NetEnt inte lyckades hålla kvar just dessa licenser. Men NetEnt gjorde inget officiellt uttalande om detta. Så det är tyvärr bara spekulationer, och huruvida det gäller Phantom of the Opera slot är det ingen som vet heller.

Vi får återkomma när vi vet mer!