Mer än bara en saga

Du har säkert som liten hört sagan om Jack och bönstjälken, en gammal brittisk folksaga. Sagan har även filmatiserats. Spelmakaren Net Entertainment har även sett till så att Jack och bönstjälken blivit temat för en av deras mest spelade videoslots. I videosloten har du Jack med dig på din jakt när du jagar ”walking wilds”, jättar, skattkistor och många andra symboler som hör till den omtyckta sagan. Det är inte svårt att förstå att Jack and the Beanstalk blivit ett av tidernas mest spelade slot. Du bjuds in till ett äventyr med bra bakgrundsmusik, rysligt bra grafik och många, härliga, vinster! När wildsymbolerna kommer i rullning och skattkistorna öppnas en efter en händer det grejer.Jack And The Beanstalk

Det var NetEnt som tog fram den grymma funktionen walking wilds i samband med att Jack och bönstjälken lanserades. När walking wilds är med på banan, dvs finns på ett av de fem Hjulen. Så vandrar wildsen från höger till vänster och har på så sätt funktionen som frirundor. Om wild symbolen landar på hjul nummer fem så måste den vandra bort till hjul ett innan den försvinner och snurrar bort från spelplanen. Du får alltså hela sex stycken snurr för priset av ett! Om du är ett riktigt lyckodjur så kan du till och med ha turen att få ännu fler än sex snurr. Det kan nämligen dyka upp fler än en wild symbol samtidigt! Alla sköna vinster som du samlar på dig läggs ihop och vi behöver ju inte förklara närmare att vinsterna på så vis kan bli riktigt stora.

Åtråvärt bonusspel

Såklart är Jack and the Beanstalk även utrustat med bonusspel! Då och då dyker små skattkistor upp. För att bonusspelet ska kickas igång krävs det att du får tre stycken skattkistor samtidigt på skärmen. Ofta dyker de upp två och två.. men plötsligt händer det! När alla de tre åtråvärda kistorna visar sig samtidigt så förflyttas du upp, över molnen, till jättarnas land. Där ska du erövra de dyrbara skatterna. Du har 10 gratissnurr på dog att samla ihop nycklar som i sin tur låser upp bättre och större wild symboler.

Nu ska du jaga nio stycken nycklar! Så fort en wild dyker upp får du extra free spins. Allt eftersom du håvar in nycklar så dyker karaktärer från boken upp. Hönan kommer exempelvis i formen av en staplad wild som kan hjälpa dig att bilda vinstkombinationer. När du har alla nio nycklarna på din knippa så kan den givmilde harpan veckla ut sig över ett helt hjul. Förhoppningsvis dansar harpan runt i flera exemplar så att du kan kamma hem storvinsterna!!