Paddy Power i blåsten efter PR stunt

Det Irländska och Brittiska odds mogulen Paddy Power. Försökte tänka utanför boxen under upptakten till årets Wimbledon. På ett kreativt manér vanhelgade de en 400 år gammal symbol för fertilitet, en 60 meter hög bild av en naken man som svingar en klubba. Denna symbol ligger ingjuten i gräsmattan på sidan av en kulle. Som överser den väldigt tysta och lugna byn Carne Abbas. Symbolen har funnits där sedan sent 1600-tal, och nu har alltså Paddy Power vart i farten och satt sin prägel på gubben.paddypower

Paddy Power och Wimbledon

För några dagar sedan, lagom till uppstarten av årets turnering. Fick Paddy Power en briljant idé. De skulle ”förbättra” den mer än 400 åriga 60 meter stora figuren av en naken man med en golfklubba.

Ändringen blev en 60 meter stor naken man med ett tennisracket samt en boll och initialerna ”PP” ingraverade i bilden. Ett stunt som har väckt starka reaktioner runt om i England.

Oddssättaren förklarade att PR stuntet var menat som en hyllning till Wimbledon samt till den tvåfaldige vinnaren av turneringen, Englands egen Andy Murray som nu väntar sitt andra barn. Udda må vi säga.

Paddy Power har gått ut och förmedlat att alla förändringar av originalfiguren endast är temporära och som ett tecken på god tro donerade de även 5000 brittiska pund till välgörenhetsorganisationen National Trust. Bolaget är smått kända för sina PR stunt och det verkar gå väldigt bra för Paddy Power.

Om du är intresserad av tennis och betting så har Leo Vegas just nu en kul kampanj för just Wimbledon. De håller en långkampanj som är baserad på en slags utslagsturnering där spelare får betta och vinnarna går vidare. Slutpriset är en sprillans ny Mercedes cab. För att vara med tävla behöver du endast ett konto hos Leo Vegas, logga in och anmäl dig till tävlingen och börja betta.