Play n GO tog hem spelarnas pris på AskGamblers Award

Play n GO tog hem spelarnas pris på AskGamblers AwardDet finns otroligt många duktiga svenska spelutvecklare. Svenska Play n GO är en av dem och dem tog även hem en riktig storslam på AskGamblers för några veckor sedan. Årets AskGamblers Awards gick av stapeln på Hyatt Regency Hotel i Belgrad, Serbiens huvudstad, torsdagen den 17 januari. Play n GOs omtyckta spelautomat Legacy of Egypt tog hem utmärkelsen för Årets Spelautomat (Slot of the Year).

Årets spelautomat är en Players’ Choice utmärkelse, med andra ord är Det den utmärkelsen där spelarna själva väljer ut vinnaren. Spelarna får rösta på sitt favoritspel, ett mycket ärofyllt pris med andra ord. Det var en oerhört tuff konkurrens i årets upplaga av tävlingen, flera mycket bra spel var nominerade och tävlade om pallplats. Men vi alla vet, Det är bara en som kan vinna! Vår andra svenska speltillverkare- mogul, NetEnt var också med och slogs om priset. NetEnts BerryBurst MAX har tagit hem en rad priser sedan det släpptes i augusti 2018. Spelet hamnade dock på en mycket fin tredje plats I Players’ Choice utmärkelsen.

Duktiga svenska spelutvecklare

Play n GO hade faktiskt ytterligare en nominering i samma kategori som den Legacy of Egypt drog hem största vinsten. Deras spelautomat Sweet Alchemy, som bäst kan beskrivas som spelautomaternas svar på Candy Crush, var också nominerad. Play’ n GO:s vd Johan Törnqvist kommenterade den prestigefyllda utmärkelsen i ett pressmeddelande: ”Vi är mycket glada att få den här utmärkelsen. Vi försöker skapa det roligaste och mest innovativa innehållet för spelare och att vinna Slot of the Year visar att vi gör det. Att vinna ett pris som röstats fram av de människor vi jobbar så hårt för att underhålla visar oss att vi är på väg i rätt riktning. Vi kommer att fortsätta så hela 2019 och därefter”. Trots att inte NetEnt tog hem spelarnas utmärkelse vad gäller spelautomat gick de långtifrån lottlösa från galan. NetEnt tog bland annat hem priset i kategorin bästa speltillverkare.