Spelnyhet från NetEnt

Det händer grejer i casinoSverige! Den svenska speljätten och en våra absolut främsta speltillverkare NetEnt har nämligen gjort det igen. NetEnt har säkrat rättigheterna att utveckla en slot som är baserad på den omåttligt populära tv- serien Vikings. Det är ingen hemlighet att NetEnt ligger bakom några av de mest populära spelautomaterna på marknaden. Om planerna går som det kan spelautomaten väntas klar runt slutet av 2018. Ryktet säger att Vikings sloten kommer att vara utformad så att själva tv serien och dess karaktärer är i fokus i spelet.

Spelautomaten kommer även med största sannolikhet ha moment av nordisk mytologi. NetEnt har som bekant redan sedan tidigare utvecklat flera spelautomater som är baserade på filmer och tv-serier. Serien Vikings handlar om makt, krig, erövringar, familjefejder och annat som hör till denna mytomspunna tid. Vi får följa en klan av vikingar på deras räder och i deras strävan att erövra världen. Spelautomaten kommer säkerligen att att handla om att man ska erövra olika vinster. I serien får vi även lära känna olika karaktärer och deras försök att skaffa sig makt. Detta kommer säkerligen även det vara en del av temat i sloten.netent

Förväntansfullt kring vilka specialfunktioner som väntas

Det sägs att själva grundspelet kommer att bestå av fem snurrande hjul som kan skapa fem linjer. Detta ger totalt 25 olika vinstchanser. Om vi känner NetEnt rätt är vi övertygade om att de kommer att slänga in ett par specialfunktioner för att förhöja spelupplevelsen. Mycket talar för att sloten kommer att ha två olika typer av bonusspel. Säkerligen kommer ett av bonusspelen handla om att en karaktär i serien klättrar i hierarkin för att sedan bli herre på täppan. Det lutar även åt att fokus i något av bonusspelen kommer att ligga på att erövra.

Att man vinner det som klanen lyckats roffa åt sig. Säkra källor anger också att det kommer att finnas free spins att vinna i spelautomaten. Hur de stora vinsterna kommer att erhållas är också intressant. Kommer det finnas en jackpottfunktion? Eller kommer storvinsterna kammas hem i bonusspelen eller genom free spins? Många frågetecken kvarstår. Vi är såklart också nyfikna på hur Vikings sloten kommer att ligga till i RTP. Med andra ord hur mycket av alla satsade pengar som betalas ut i vinster. NetEnts slots brukar ligga runt 96 till 98% i RTP så vi tippar på att även Vikings kommer att hamna någonstans där ikring. Det är onekligen många som längtar efter denna spelupplevelse, vi själva inräknat!