Starburst – klassikern som du antingen älskar eller avskyr

Starburst klassikern som du antingen älskar eller avskyrTrots att det är mer än 6 år sedan som NetEnts klassiska Starburst Slot lanserades så är den fortfarande en av de mest spelade slotmaskinerna. Frågan är varför? Alla har nog provat åtminstone några snurr på Starburst. Vi vet att det är en enkel spelautomat, så varför är den så populär? Vi gräver lite i det och ser vad vi hittar.

Kort om Starburst

För er extremt få som inte känner till Starburst kommer här den korta versionen – Starburst har 10 spelrader och ett väldigt speciell Wild. Wildsymbolen expanderar över hela hjulet och stannar där upp till tre snurr. Utöver detta är det inte mycket mer i form av specialfunktioner. Grafiken är ganska livlig och spelet är jätte-retro, men det är inget tekniskt underverk så att säga.

Vissa tycker att avsaknaden av extrafunktioner och bonusrundor gör att Starburst blir tråkigt. Andra tycker att Starburst är perfekt för omsättning. Ytterligare andra gillar den för sin simpelhet.

Starburst är en typisk slotmaskin som man inte riktigt vet vad man ska tycka. Å ena sidan får man mycket spel för sina pengar, men å andra sidan saknas det en del. Vissa erkänner att de spelar Starburst bara för att den lägsta insatsen är så liten. Det håller de från att bränna igenom sina pengar för fort.

Starburst lever vidare

Vi ser inga tecken på att Starburst är på väg att försvinna. 2018 har sett färre bonusar på Starburst, men spelet är en legendar inom industrin och många bonusar är fortfarande specifikt för titeln.

Det som vi anser är den bästa aspekten med spelet är den höga RTP’n och de frekventa utbetalningarna. Har vi vunnit en storvinst och behöver omsätta innan vi kan ta ut vinsten, då är Starburst ett av de bättre alternativen. Starburst finns på alla svenska nätcasinon vi har listat på freespins idag!