Tvångsmässigt beteende och en ond cirkel

Att hamna i ett spelberoende är verkligen inget man önskar vare sig själv eller någon annan. Just spelberoende kan ställa till det riktigt rejält då det både är ett tvångsmässigt beteende. Just själva spelandet, men det kan även vara förödande för ekonomin. Många spelberoende drar på sig enorma skulder som de har svårt att betala av, vilket leder till att de lånar upp ännu mer pengar. Det blir helt enkelt en ond cirkel att försöka finansiera sitt spelande och att samtidigt försöka betala tillbaka sina lån som ofta har skyhöga räntor. Det är inte helt ovanligt att en person med spelberoende tillslut hamnar hos kronofogden. Det finns Ingen som är skyddad mot spelberoende och det kan drabba precis vem som helst. Det finns dock människor, precis som med det mesta. Som är mer mottagliga och som lättare kan fastna i någon form av beroende. Vi rekommenderar alla som känner att de är i farozonen att ta kontakt med stödlinjen.se. De kan hjälpa dig med ditt spelande.Tvångsmässigt beteende och en ond cirkel

Tillgängligheten kan vara förödande

Hur snabbt en person blir spelberoende varierar såklart. För vissa tar det flera år medans det för andra går oerhört fort. Tillgängligheten till allt som vi idag lever med gör det mycket svårare för många att hålla emot. Det är så lätt att fiska upp mobilen ur fickan när man står och väntar på bussen eller väntar på att kompisen ska bli klar. Att man kan spela på nätcasino var som helst, när som helst kan helt enkelt vara förödande för vissa!

Just köphetsen vi lever med idag finns överallt. Vart du än vänder dig pumpas du med intryck, grannen ska på lyxsemester, bästa kompisen har köpt en ny, snygg bil. Så fort du går in på Instagram möts du av semesterbilder bland palmer och goda drinkar, dyra klockor och lyxiga miljöer. Det är lätt att tro att detta är allas vardag och många spelar för att få snabba pengar och på så sätt själva kunna skaffa sig allt det där fina. Många spelberoende förlorar både vänner och familj. Då det helt enkelt kan vara förödande att se på när en närstående spelar bort hela sitt liv. Ha alltid detta i bakhuvudet när du spelar! Spela förståndigt.