Phantom of the Opera

Den gamla kultfilmen Fantomen på Operan blir snart lanserad som spelautomat. Eller, spelautomater rättare sagt, det är nämligen två stycken som snart lanseras. Det är branschens två allra största och mest inflytelserika speltillverkare det handlar om, NetEnt och Microgaming.microgaming

Den första filmatiseringen av Phantom of the Opera släpptes redan 1925 av Universal Studios, men den mer kända versionen – musikalen – släpptes 1986 av The Really Useful Group men blev megapoppulär 2004 när regissören Andrew Lloyd Webber (regissören av Jesus Christ Superstar, Evita, och Cats bland många titlar) lade sin touch på musikalen.

NetEnt och Microgaming lanserar Phantom of the Opera slot

Nej, det är inget samarbete. Vi undrar om det är en ren uppgörelse mellan marknadens två giganter. I februari sa Microgaming att de slutit avtal med The Really Useful Group som ger de rättigheterna att skapa Phantom of the Opera slot. Inte långt senare gick även NetEnt ut med ett liknande budskap, att de tänker utveckla sitt befintliga samarbete med Universal Studios och skapa sin version av Phantom of the Opera slot.

Det är alltså en skapelse av musikalen som vi alla gillar, och en skapelse av kultfilmen som har gjorts om och om igen. NetEnt är väldigt öppna med vad de gör och planerar, de är alltid snabba på att skicka ut information. Det kan man inte säga om Microgaming, de är mer reserverade och det är faktiskt ganska sällan som vi får någon information.

Det vi vet redan nu är att NetEnt ställer upp som vanligt med en kanon-slot som erbjuder väldigt mycket extra. Vi hoppas att Microgaming kommer ta efter, för att skapa ännu än spin-and-win slot skulle inte göra något gott när konkurrenten NetEnt lägger ett stort lass krut för att få till en bra spelautomat.

Phantom of the Opera NetEnt slot erbjuder en RTP-sats på 96.57% och ett kul upplägg på 5 hjul och FYRA kolumner istället för det vanliga 5×3. Det ger 40 spellinjer att satsa på och många specialfunktioner som piggar till spelandet.

NetEnt släpper sin version den 24e juli och vi tror att Microgaming kommer lansera sin version ganska kort efteråt. Vi kommer hålla dig uppdaterad.